Een stukje geschiedenis

Doordat in Vlierden voor kleine gelegenheden steeds meer vraag kwam naar een muziekkapel, hebben enkele muzikanten van fanfare Wilhelmina in 1947 een kapel opgericht.
Voor zover bekend de oudste kapel uit de regio.

Thans is de kapel uitgegroeid tot een allround muziekkapel. Onze kapel bestaat uit een enthousiaste club van 14 leden waarbij plezier en vreugde aan de muziek het belangrijkste is.

Meer over ons

De muzikale leiding is in handen van Mart Kusters. De kapel verzorgt ongeveer 25 optredens per jaar. Dit zijn optredens in zowel binnen- als buitenland. In eigen land zijn “Die Vlierländer Musikanten” regelmatig van de partij op de bekende kapellenfestivals, waar zij al diverse Publieksprijzen gewonnen hebben. In Duitsland oogsten zij veel succes tijdens groots opgezette Wijnfeesten in Kröv, Bernkastel-Kues en Traben Trabach, daarnaast zijn optredens tijdens Oktoberfesten en Schützenfesten voor deze blaaskapel niet onbekend.

Tijdens het 50-jarig bestaan is de eerste CD van de Vlierländer Musikanten gepresenteerd, getiteld “50 jaar Die Vlierländer Musikanten” tesamen met compleet nieuwe uniformen voor alle leden van de kapel. Het repertoire van de kapel bestaat uit alle soorten lichte muziek van Egerlander en Tsjechische blaasmuziek tot moderne muziek. Reden genoeg om deze kapel te horen en zien blazen.